Translate

Senin, 16 Januari 2017

Mini Pizza

Malzeme listemiz

1 yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
Ortalama 20 gram civarı yaş maya (yarım pakete gelmektedir.)
1 kaşık toz şeker
Ortalama bir çay bardağı sıvıyağ
1 bardak ılık süt
Tatlı kaşığı ile tuz
4 bardak un

Kullanabileceğimiz malzemeler (Tamamen kendi damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz.)

Rende yapılmış kaşar peynir
Dilimlenmiş halde bir miktar mantar
Bir miktar sucuk, zeytin ve sosis
Hazırlanışı

Uygun bir kabın içerisine mayayı ilave ederek üzerine toz şeker ve ılık sütümüzü döküp bir kaşık unu ilave ederek unun parçalanması için bekliyoruz.Bu işlemin ardından hamur için geriya kalan malzemeleride içine attıktan sonra yumuşak kıvama gelmek kaydı ile bir hamur elde edip mayalanması için dinlenmeye alıyoruz. (hamur kendi hacminin 2 kat üstüne çıktığında mayalanma işlemi gerçekleşmiş olacaktır.)

Hazır olan hamuru ufak parçalar halinde el yardımı ile kopartarak çok az miktarda yağladığımız tepsilerin üzerine diziyoruz. El yardımı ile ortasını havuz şekline getirerek iç malzemelerimizi diziyoruz. Etrafına yumurta sarısını fırça yardımı ile sürüyoruz. Dizme işleminin ardından 15 dakika kadar beklemeye alın. (bekleme sürecinden sonra kabaran orta kısımı eliniz yada kaşık yardımı ile bastırmayı unutmayın.)

Ortamala 180 derece sıcaklıkta bir fırına atarak hamur kızarına kadar pişirin. Hamur kızardığında fırın tepsinizi dışarı alın ve üzerine rendelenmiş kaşarı serpiştirin. 3-4 dakika içinde peynir eriyecektir. Fırından alıp servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Cari Blog Ini