Kalamar Tava ve Tarator Sos
Kalamar Tarator soslu |
MALZEMELER
- 1 adet bütün kalamar
- 1 şişe maden suyu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 1/4 çay kaşığı tuz
Tarator sos için:
- 2 dilim bayat ekmek içi
- 2 yemek kaşığı ceviz içi
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1/2 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
- 3 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı ayçiçek yağı
Püf noktası:
Kalamarları beklettiğiniz karışımda maden suyu yerine bira ya da süt kullanmayı tercih edebilir, vaktiniz varsa kalamarları marine karışımında bir gün kadar bekletebilirsiniz.
Tarator sosun yapımında katı durumda olan süzme yoğurt yerine arzuya göre mayonez kullanabilirsiniz.
Karışımda bekleyen kalamarları sertleşmemesi için durulamadan una buladıktan sonra kızartın.
Pişirme önerisi:
Pişirme işlemini fritözde de gerçekleştirebilirsiniz.
Püf noktası:
Tidak ada komentar:
Posting Komentar