Soğan Halkası
|
Soğan Halkalı |
MALZEMELER
- 2 adet büyük boy kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı maden suyu
- 1/2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 çay kaşığı kabartma tozu ya da karbonat
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı karabiber
- 1/4 çay kaşığı kırmızı toz biber
Kızartmak için:
- 1 su bardağı bayat ekmek içi ya da galeta unu
- 1,5 su bardağı ayçiçek yağı
Püf noktası:
Hazırlık süresine de dahil olan bir püften bahsediyoruz. Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanları, acı tadının çıkması için 30 dakika kadar bol suda bekletebilirsiniz.Kaplamanın sönmemesi için kızaran soğan halkalarını bekletmeden servis etmelisiniz.
Pişirme önerisi:
Arzuya göre; beyaz ya da kırmızı soğan kullanabilirsiniz.
Soğan halkalarını kızgın yağda parti parti kızartmaya dikkat edin. Aynı anda pek çok soğan halkasını bir arada kızartmaya çalışmayın.
Servis önerisi:
Çıtır soğan halkalarını ketçap, mayonez ya da hardal yerine kendi hazırladığınız soslarla servis edebilirsiniz.
KAÇ KİŞİLİK?
4 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ
45 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ
15 DAKİKA
Tidak ada komentar:
Posting Komentar