Translate

Senin, 31 Agustus 2015

PEYNİRLİ BÜRGER

Peynirli bürger

MALZEMELER

    Hamburger köftesi için:
    • 200 gram burger eti ( yağ oranlı döş eti)
    • 20 gram et suyu
    • 10 gram karabiber-tuz karışımı
    Hamburgeri için:
    • 90 gram burger ekmeği
    • 35 gram domates
    • 20 gram füme et
    • 5 gram yeşillik (marul yaprağı)
    • 13 gram kırmızı soğan
    • 10 gram cheddar peyniri
    Servisi için:
    120 gram kızarmış patates

    Püf noktası: 
    Hamburger köftesini çok fazla yoğurmadan hazırlayın. 0-4 derece arasında dondurmadan, buzdolabında dinlendirin. Etin protein yapısını bozmamak için bu ısı aralığı oldukça önemli.
    Pişirme önerisi: 
    Hamburger köftesini, ızgarada çok fazla pişirmeyin. Üzerine bastırdığınız köfte, sulu olmalı. Et tadını tamamen alabilmek için; tuz ve karabiber dışında baharat kullanmayın.
    Servis önerisi:
    Hazırladığınız hamburgeri, arzuya göre hardal ya da turşu dilimleriyle zenginleştirerek de servis edebilirsiniz.



    NASIL YAPILIR?

    • Belirli bir ısı aralığında (0-4 derece) dinlenen döş etine ağırlığının yüzde yirmisi oranında yağ ekledikten sonra çekerek kıyma haline getirin.
    • Sadece et suyu ve tuz/karabiber karışımı eklediğiniz kıymayı, az miktarda yoğurarak hamburger köftesi haline getirin. Dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
    • Domatesi halka şeklinde dilimleyin. Sap kısımlarını temizlediğiniz yeşillikleri bol suda yıkadıktan sonra salata kurutucusundan geçirin. Kırmızı soğanı incecik doğrayın.
    • Arzuya göre kırmızı soğanı toz şekerle karamelize ettikten sonra ketçap ilavesiyle sos haline getirin.
    • Baş parmağınızla orta kısmına bastırdığınız hamburger köftesini, ızgarada arzu ettiğiniz pişirme derecesine göre kızartın.
    • Köftenin üzerine yerleştirdiğiniz cheddar peynirinin ısıyla erimesini sağlayın. Hamburger ekmeklerinin iç kısımlarını ızgarada ısıtın.
    • Ekmeğin taban kısmına hazırladığınız sostan sürün. Üzerine marul yaprağını yerleştirin.
    • Domates dilimi ve kırmızı soğan parçalarını ekleyin. Üzerinde eriyen cheddar peyniri bulunan kızarmış köfteyi yerleştirin.
    • Eriyen peynire tutunması için füme et dilimini ekleyin. Ekmeğin üst (kapak) kısmına arzuya göre mayonezli-süzme yoğurtlu sos sürüp hamburgerin üzerine kapatın.
    • Hazırladığınız hamburgeri; bekletmeden sıcağı sıcağına ve kızarmış iri dilim, baharatlı patatesler eşliğinde servis edin.


      KAÇ ADET?

      1 ADET


      HAZIRLAMA SÜRESİ

      20 DAKİKA


      PİŞİRME SÜRESİ

      20 DAKİKA

    Tidak ada komentar:

    Posting Komentar

    Cari Blog Ini