PEYNİRLİ BÜRGER
Peynirli bürger |
MALZEMELER
Hamburger köftesi için:
- 200 gram burger eti ( yağ oranlı döş eti)
- 20 gram et suyu
- 10 gram karabiber-tuz karışımı
Hamburgeri için:
- 90 gram burger ekmeği
- 35 gram domates
- 20 gram füme et
- 5 gram yeşillik (marul yaprağı)
- 13 gram kırmızı soğan
- 10 gram cheddar peyniri
Servisi için:
120 gram kızarmış patatesPüf noktası:
Hamburger köftesini çok fazla yoğurmadan hazırlayın. 0-4 derece arasında dondurmadan, buzdolabında dinlendirin. Etin protein yapısını bozmamak için bu ısı aralığı oldukça önemli.
Pişirme önerisi:
Hamburger köftesini, ızgarada çok fazla pişirmeyin. Üzerine bastırdığınız köfte, sulu olmalı. Et tadını tamamen alabilmek için; tuz ve karabiber dışında baharat kullanmayın.
Servis önerisi:
Hazırladığınız hamburgeri, arzuya göre hardal ya da turşu dilimleriyle zenginleştirerek de servis edebilirsiniz.
NASIL YAPILIR?
- Belirli bir ısı aralığında (0-4 derece) dinlenen döş etine ağırlığının yüzde yirmisi oranında yağ ekledikten sonra çekerek kıyma haline getirin.
- Sadece et suyu ve tuz/karabiber karışımı eklediğiniz kıymayı, az miktarda yoğurarak hamburger köftesi haline getirin. Dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
- Domatesi halka şeklinde dilimleyin. Sap kısımlarını temizlediğiniz yeşillikleri bol suda yıkadıktan sonra salata kurutucusundan geçirin. Kırmızı soğanı incecik doğrayın.
- Arzuya göre kırmızı soğanı toz şekerle karamelize ettikten sonra ketçap ilavesiyle sos haline getirin.
- Baş parmağınızla orta kısmına bastırdığınız hamburger köftesini, ızgarada arzu ettiğiniz pişirme derecesine göre kızartın.
- Köftenin üzerine yerleştirdiğiniz cheddar peynirinin ısıyla erimesini sağlayın. Hamburger ekmeklerinin iç kısımlarını ızgarada ısıtın.
- Ekmeğin taban kısmına hazırladığınız sostan sürün. Üzerine marul yaprağını yerleştirin.
- Domates dilimi ve kırmızı soğan parçalarını ekleyin. Üzerinde eriyen cheddar peyniri bulunan kızarmış köfteyi yerleştirin.
- Eriyen peynire tutunması için füme et dilimini ekleyin. Ekmeğin üst (kapak) kısmına arzuya göre mayonezli-süzme yoğurtlu sos sürüp hamburgerin üzerine kapatın.
- Hazırladığınız hamburgeri; bekletmeden sıcağı sıcağına ve kızarmış iri dilim, baharatlı patatesler eşliğinde servis edin.
KAÇ ADET?1 ADET
HAZIRLAMA SÜRESİ20 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ20 DAKİKA
Tidak ada komentar:
Posting Komentar